This is my personal blog yg memuatkan kisah2 tentang saya dan sekeliling saya.If you like what i'm writing, keep reading and do come again.Thanx:)
RSS

Saya Nak Baby Sorang Boleh????

"Sekadar hiasan dr cik google"

Saya nak baby sorang boleh?? Tapi saya tak kawen lagi dan tak de plan nak kawen pun dlm masa terdekat ni sbb tak de org yg nak kawen ngan saya.. ngaaa. apakah???

Statement apakah ini?? Apa kena ntah dgn aku ni. Kena sampuk ngan jin kawen ke apa. Aku bukan promote diri aku single ye tuan2 dan puan2 sekalian wlaupun realitinya aku mmg single.ngeh3. sila jgn salah faham dgn statement di atas. Aku acah2 je. Bosan dowh kalau ayat sirius je.

Alkisahnya aku skang kan dok ngan abg aku. Abg aku ni baru sebulan dua lps dpt baby baru. So hari2 la aku menatap baby yg gebu, comey, suci lg murni tu. Nama dia bkn murni. Ngee. So, ssuai la aku yg dilahirkan dr kecik tanpa adik, bongsu la maksudnya tu kan suka la gak kanak2 riang yg comey2 ni. Tapi aku suka bdk2 dr usia baby smpai 5 taun je. Haha. Blh plak memilih ranking umo. Sbb bila dh 5 taun ke atas ni dia punya nakal lain mcm skit. Tak larat dh nk melayan. Tapi tak de la tak suka smpai benci anti tu. Kurang prioriti la kata org. eheh. Org tak de adik ni biasa la jakun skit kan tgk bdk2 comey.Aku la.org lain tak tau plak.Rasa nak peluk cium, telan je.Ngeh3

Tapi aku rasa smua bdk comey kan. Aku yg tua ni pun comey. . Aku tau aku perasan je ok. Aku acah je. Aku tak comey. Tapi aku cun. Haha. Lg sekali ayat perasan dr aku. Sila muntah darah jika perlu. Aku tak marah pun.

"Ni bkn gambar hiasan. Ni gmbr real.hehe"

Berbalik cite baby td, aku suka bila dokong2 dia, cuit2 pipi dia, acah2 smpai dia senyum walaupun dia takde gigi, dondang2 sayang smpai dia lena. Tapi tu la sayang cmne pun anak org. bkn anak aku. Anakku bukan anakku. Eceh. Tu bkn tajuk drama indon ke. Aku taip je. Ntah betul ke tak. Kalo slh biar je la ek. Bila aku mendekati bdk2 ni, terasa la naluri keibuan nak anak sendiri. Usia aku pun bkn semakin muda kan. Ceh ayat skema. Aku ni setiap kali cuti sem dr masa study lg asyik jaga ank buah. membe2 kamceng aku pun semua dh sedia maklum psl tu. Dh jadi mcm keje part time plak jaga anak. Pdhal ank abg je. Tu yg terasa nak anak sndri. Penat aku jaga ank org, baik jaga ank sendirikan.ngeee

So kesimpulannya aku nak baby sorg blh?? Haha

Gedik tul aku. Di sebabkan boring dn tak tau nk update apa maka terciptalah entry ni. Ngeh3


p/s: gmbr baby baru tak de. Aku mls nak snap dan mls nk upload dlm lappy ni. Tu gmbr kakak dia. Muka sebijik sama.ehehe

9 comments:

CiK AiDa berkata...

sama la kita cik nana.sgt nk baby.tapi tak nk kawen!heheheh :-)

btw,slm kenal.

Khairul Azmi berkata...

nak anak ke cik nana??
mai la ambik anak kucen umh sy..bnyk ni..hehe...

miss nana berkata...

cik aida:kalo nak anak kena kawen la cik aida.cik aida kn dh ada calon.hehe.slm kenal

en khairul:ank kucing kat umah sy pun bnyk.sy nak anak betul bkn ank patung ye.hehe

Khairul Azmi berkata...

haha..ok2..lau mcm tu cepat2 la cari calon suami..

miss nana berkata...

haha..malas..lalala

maisyara Pot! Pot! berkata...

comel yea bby tu... hehehehe... xD

iena.[banana] berkata...

same2. nak baby, tp xnak kawen.bleh tak mcm tu.
baby tu sgt comel okey. hahaha. =)

miss nana berkata...

biasa..like aunty like baby..hehe

Mommy Pinky berkata...

Hehe..comelnya entry nih.. :)