This is my personal blog yg memuatkan kisah2 tentang saya dan sekeliling saya.If you like what i'm writing, keep reading and do come again.Thanx:)
RSS

Manusia memang beginikah??

Hai..salam semua..dah lama tak update cite personal kan. Asik2 entry yg di peroleh dr sumber luar untuk di kongsi bersama. Sharing is caring. Ayat aku skema ok. Pedulikan je..

saat aku sepi, sunyi, tak de keje, melepak kat umah je mula la nak terkenang2 zaman yg telah berlalu. Tiba2, dgn tak semena2 dan dgn tak disangka2 aku tiba2 rindu zaman study dulu. Aku rindukan UUM ok. Sgt rindu. Huh.. dulu masa study aku sgt malas utk bergelar student walaupun niat hati mmg nak blaja sungguh2, nak dpt ijazah yg smua org sibuk nak. Konon2nya kalo ada ijazah, keje gempak, gaji meletop. Dulu blh la. Sekarang org cerdik pandai ramai. Kena bersaing2, baru la leh dpt keje gempak2..Aku sendiri pun menganggur lg ni walaupun result gempak. Haha. Saje interprame

ok, back to story, dulu aku sgt tak suka stdy kat uum ni. uum plz jgn saman . Ini luahan hati ok. Heee.. Entahla nape tak suka. Sbb ceruk utan sgt kot. Dkt ngan siam. Jauh dr pekan. Tak de shopping complex yg besau2. Oleh itu, aku tak leh shoping moping dan dgn itu duit aku selamat. Tu yg bagusnya. Lg satu aku tak suka sbb tak dpt terima kenyataan kot. Aku beria2 sgt nak masuk uitm shah alam. masa tu kalo bdk degree akaun confirm2 dpt kat sana. Bajet nak dkt bandar je.. amik kau skali tecampak kat utan. Maka dgn hati yg tak berapa nak seronok, blaja la aku kat situ. Niat nak blaja kan tak kisah la kat mana. Maka aku pun relakan la 4 tahun blaja sampai pandai. Eh sampai grad.

4 tahun tu aku asyik la merungut. “Bila la nak abis blaja ni. Blaja2. Dr umo 5 taun sampai umo 22 taun belajaaaaaaarrrrrr je”.. tu la aku slalu membebel. Tapi. Tapi. Bila aku dh abis blaja. Bila aku dh pakai jubah, bila dah naik pentas amik degree yg aku usahakan 4 taun tu, bila aku dh lompat2 kegembiraan kat dpn dewan sambil baling2 topi dgn gang2 aku,bila semuanya dh abis, bila aku dah say goodbye uum, kenapa, kenapa, kenapa sgt rindu zaman blaja. Ohhh. Dan sgt rindukan uum..sob3..sebak di dada

sangat rindu time ni..andai masa dpt diputar.cewah~~

terharu ke penat~~

Oh manusia mmg beginikah ke aku je yg berperangai pelik. Tiba2 rasa nak blaja blk la. Tapi tak nak wat master. Nak wat degree gak. Kos yg sama. U yg sama.kolej yg sama. Lecturer yg sama.Blh ke?? Err.Gila ke apa. Tiba2 rasa nak blk u jumpa kawan2, jumpa musuh2(rasa mcm takde pun), jumpa pakwe2,jumpa makcik kafe, jumpa pakcik2 bas yg slalu bwk gi kuliah, jumpa guard yg suka tahan student kat pintu masuk, jumpa brader yg suka saman aku sbb masuk ofis tak pakai formal dan plg penting nk jumpa lecturer akaun a.k.a kekasih gelap aku yg hensem tu. Haha

Oh kenapa aku selalu berperangai pelik. Nanti tak de org pinang kan. Erkk. Lari tajuk.. ade sesape tau kenapa perangai aku pelik?? atau manusia memang beginikah? Sesiapa blh tlg jawab???

Daaa

3 comments:

maisarahzakariah berkata...

terharu jer bace entry ni.rase nk nanges pon ade cos sy pon penah gak lalui pengalaman cmtu time mtrik dulu.pnyer la xsuke kan bljr kt sane last2 bile da masuk u baru la nk rindu2 blk kt zmn mtrik.aduhai..manusia mmg cmni kot....dh xde bru nk rase kehilangan tu..bdw, all de best in looking 4 ur job ya.nice to meet u! =)

miss nana berkata...

thanx..nice to meet u 2..dah tak de baru nak rindu kan.so hargailah apa yg kita ada skang ni.peace~~

farysa berkata...

tetibe trase plak
farysa kje mrungut je ble nk abes study
pdhal bru sem 3
hahaha