This is my personal blog yg memuatkan kisah2 tentang saya dan sekeliling saya.If you like what i'm writing, keep reading and do come again.Thanx:)
RSS

Oh Interview!!!

Assalamualaikum.hai2 bye2.sekian lama menyepi kini muncul kembali.hoyeh2..maafla sbb dh lama tak jenguk2 blog kengkawan dan dah lama tak menghapdate blog. Sejak dua menjak ni teramatla sibuk. Sampai tak de masa nk bermanja2 dgn blog..free pun dh lewat2 mlm.alkisahnya sibuk bkn apa. Ada la skit hal family dan ditambah pula beberapa minggu yg lalu aku dpt panggilan telefon dr seorg jejaka. Ehem2. Org pggl interview la.. weee

Bkn interview keje tapi lbh krg berkaitan dgn keje gak la. Cis ayat keeling btl. Nk explain pun tak tau cmne. Lbh kurang cmni la program dia. Mula2 inteview utk terpilih pegi kursus. Kursus tu ada kena mngena la dgn bidang aku. Pastu step kedua interview lg utk tajaan training sebulan plak. Dh lps training tu baru confirm keje. Starting keje tu 3k..wink2.tak la bnyk mana pun kalau dok kl ni kan tp freshie mcm aku ni kira ok la.

Skang aku baru lps step 1. Alhamdulillah aku terpilih la utk ditaja pegi kursus tu. 5 hari tak silap aku kursus tu. Mggu dpn baru stat. Kalau blaja sndri mau beribu. Tobat aku tak pegi. Sbb dh ditaja pegi je la kan.. step 2 tak tau lg cmne. Harap2 lepas la. Susah tul la nak keje. Kalau aku tau aku ddk je kat u lama2 dulu..

Masa gi interview tu mcm2 jadi. Ni la intvw plg ngeri. Nsb la dapat. Kalau tak, rasa nak guling2 kat ofis org tu..ngaaa. mula2 dh la aku tersilap train. Tersalah arah. Adoila. Cmne la blh silap. Dasar gelabah btl. Spatutnya 4 stesyen je aku dh sampai. Tp tersilap punya psl stengah jam lbh kot baru aku sampai. Lps tu dr stesyen lrt tu kena cari plak tmpt interview tu. Punya la jauh aku jln. Sesat larat plak. Tanya org semua tak tau. Punya jauh aku jalan sampai darah beku kt tapak kaki aku. Ngeri btl. Ni dh 2 hari pun tak hilang lg.. kaki aku jgn ckp la. Rasa mcm nk putus. Badan smua sakit2. Malam tu aku punya la tak blh tido walaupun badan letih yg teramat. Gara2 sakit punya pasal.

Dalam banyak2 intview aku gi, ni la plg adventure dan yg ni la plg ngeri. Nasib la aku terpilih. Interview kedua nnt tak tau la cmne plak. Adoila. Bkn senang nak jd senang.

Aku sibuk pun sbb bnyk study psl program tu. Bnyk prepare utk interview kedua nnt. Demi masa depan terpaksa aku kurangkan masa berbloging. Cewah2 ayatt..

Itulah kisahnya pd yg tertanya2 nape aku senyap sunyi je skang.. ade ke org tanya..bajet femes plak.haha. tapi pape pun aku agak sibuk la skang. Mgkn dlm smnggu dua lg mcm ni. Maaf la sesangat kalau aku tak bls komen ke tak jalan2 blog korg blk ke, tak jawab tag ke award ke. Jgn memarah ok. Aku bkn sombang cuma kurang masa terluang je..peace~~



p/s: ada beberapa award aku tak jwb lg..nnt free aku update ok

3 comments:

Khairul Azmi berkata...

oh tahniah ye cik nana...
patut la menyepi je..ingtkan kahwin...

miss nana berkata...

eh org sibuk cari keje,kawen lak..tggu jd jutawan nnt baru kwen.muahaha:)

Khairul Azmi berkata...

haha...kena jgk pikir pasal kawin..haha